2016. augusztus 12., péntek

Jennifer E. Smith: Milyen is a boldogság? + NYEREMÉNYJÁTÉK!

Könyvadatok:
Kiadó: Maxim
Oldalszám: 440 oldal
Téma: YA, romantikus
Sorozat: Milyen is a boldogság 1. része
Kiadás éve: 2013
Megrendelhető: Maxim

Fülszöveg:
Két ​​vadidegen, Graham Larkin és Ellie O’Neill akkor ismerkednek meg – legalábbis virtuálisan –, amikor Graham véletlenül e-mailt küld Ellie-nek kedvenc háziállatáról, Wilburről. A két tizenhét éves fiatal e-mailezni kezd egymással, bár az ország átellenes felén élnek, és még egymás keresztnevét sem tudják. Szellemes és feledhetetlen levelezésükben Graham és Ellie feltárják egymás előtt az életüket, reményeiket és félelmeiket. De mindent azért nem osztanak meg a másikkal: Graham nem tud Ellie családjának titkáról, Ellie-nek pedig fogalma sincs, hogy Graham a rivaldafényben él. Miután Graham kihasználja a lehetőséget, hogy elutazhasson Ellie otthonába, a maine-i Henley városkájába, netes kapcsolatuk végre valóban személyessé válik. De vajon lehet-e egy pár két ennyire különböző hátterű fiatalból úgy, hogy minden ellenük szól? Egy sorsdöntő nyár történetét elmesélve Jennifer E. Smith új regénye bizonyítja, hogy az élet – akárcsak a szerelem – tele van meglepő felfedezésekkel és szerencsés tévedésekkel.
Miért pont ez?:
Teljesen véletlenül akadt a kezembe, amikor az áruház könyvespolcán böngésztem. Természetesen hallottam már róla, pár évvel ezelőtt bele is olvastam, de semmi nem maradt meg a sztoriból. Végül úgy döntöttem teszek egy próbát és hazaviszem magammal. Szinte rekordidő alatt olvastam ki.

Véleményem:
Számtalanszor felhívták már a figyelmünket az internet veszélyeire. Mégis itt vagyunk. Én nap mint nap újabb bejegyzéseket teszek közzé, chatelek a facebookon, olvasom mások blogjait, ismeretlenekkel levelezek, filmeket és sorozatokat nézek. Néha elfejtem, hogy óvatosnak kellene lennem. Ellie az interneten akár egy pszichopatával is megismerkedhetett volna. Mégis mert kockáztatni és nem is lett olyan szörnyű a vége, legalábbis ebben a regényben.

A karakterek és az alaptörténet is végtelenül egyszerű. Semmi olyan, ami nem jutott volna másnak is az eszébe. De ki tudta volna jobban megírni ezt a könyvet, mint maga Jennifer E. Smith?
Bár régebben sehogy sem akart a szívemhez nőni, de kezdem megkedvelni az írónő stílusát. Egyszerűen és átláthatóan fogalmaz. Semmit sem akar ránk erőltetni, hagyja had élvezzük a történetet és vonjuk le belőle a saját következtetésünket. Kellett ez a fajta kikapcsolódás a sok krimi és fantasy között, amik megkövetelik, hogy minden egyes pillanatban odafigyelj rájuk. Az írónő gördülékeny stílusa lehetővé tette, hogy ne akarjam letenni a könyvet. Témáját tekintve a LOLos könyvekhez tudnám hasonlítani, azzal a különbséggel, hogy ez sokkal jobban élvezhető.

Ellie és Graham bénázásait és kapcsolatuk alakulását örömmel olvastam. Kicsit sajnáltam, hogy olyan sok rész kimaradt a regényből. Nekem kicsit hiányzott pár e-mailes beszélgetés, és a végével sem voltam teljes mértékben kibékülve. Kicsit úgy éreztem becsaptak, mint amikor Sarah Dessentől olvastam az Altatódalt. Ennek ellenére tényleg nagyon élveztem. 

Tetszett, ahogyan az írónő beleszőtte a történetbe a különböző baráti és családi kapcsolatokat. Ettől lett a regény az ami. Egyébként halkan megjegyzem: ettől tudtam megkülönböztetni egy Disney filmtől, ami a Randiztam egy sztárral nevet viseli.  Ráadásul a könyv címét adó mondaton is sokat gondolkoztam. Az ágyam fölött van egy kis tábla, amire 10 mondat van felragasztva, rajta azokkal a tárgyakkal és személyekkel, akiknek nagyon hálás vagyok. Továbbá van még 10 dolog, amit mindennél jobban szeretek és ugyancsak 10 kép, arról amit el akarok érni. Ez, és még sok más apróság nagyon tetszett.
Ezenkívül ott van még a Whoopie pie süti is, aminek a létezéséről egészen eddig nem is tudtam, akárcsak Ellie. Viszont már be is szereztem a hozzávalókat és tervezem, hogy holnap sütök egy adagot belőle ;) 


Értékelés:

NYEREMÉNYJÁTÉK:

Nem rég jelent meg a sorozat 1,5. része, az Ilyen a boldogság címmel. Ezt a kiegészítő novellát lehet most megnyerni. A játék augusztus 31.-éig tart.
Feltételek:
- Légy a honlap követője!
- Válaszolj a kérdésekre!

Figyelem!:
- Csak magyarországi címre tudok postázni.
- A nyertest e-mailben értesítem. Ha 5 napon belül nem jelentkezik, akkor újrasorsolok.

+ Kérlek csak az oldalon látható értékeléseket vegyétek figyelembe (a molyos semmiképp se)!

Sok sikert és jó olvasgatást kívánok! :) 

a Rafflecopter giveaway

7 megjegyzés:

  1. Nem engedi, hogy írjak a válaszra szánt helyekre...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Köszönöm, hogy jelezted. Megpróbáltam javítani, így már jó? (nálam működik)

      Törlés
  2. Szia! Mikor megpróbálok rendszres olvasó lenni azt írja ki, hogy hoppá hiba, és hiába frissitek nem engedi..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Ezt sajnos nem tudom megoldani :( Lehet, hogy valami gond van a Google alkalmazásával. Általában mindig kiteszem a Facebookra is, ha valami történik, én azt javaslom, hogy kövesd az oldalt ott, az is elég a Nyereményjátékhoz :))

      Törlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  4. Szia!
    Kitöltöttem a játékot, mindenhova engedte is, feliratkoztam, minden rendben. Csak épp most jöttem rá, hogy az egyik helyre nem jó választ írtam. :( Lehet még esetleg valahogy módosítani, vagy nincs rá mód?
    :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Ha megírod e-mailben nekem a horvatho.gy@gmail.com címre, hogy mit szeretnél változtatni, akkor igen :)

      Törlés