2017. március 20., hétfő

Julia Quinn: Wyndham ​elveszett hercege

Könyvadatok:
Kiadó: GABO
Oldalszám: 366 oldal
Téma: romantikus
Sorozat: Wyndham két hercege 1.rész 
Kiadás éve: 2016
Megrendelhető: Bookline
Fülszöveg:
Volna szíves Wyndham igazi hercege előállni?
Jack Audley útonálló. Katona. Mindig öntörvényű. Egy valami azonban soha nem volt, és nem is akart lenni, mégpedig egy kiterjedt birtok ura, aki egy ősi örökségért és százak megélhetéséért felelős. De amikor felismerik benne a Wyndham-ház rég elveszettnek hitt sarját, gondtalan élete véget ér. Ha kiderül, hogy a származása törvényes, övé lesz a cím, amit soha nem kívánt magának: ő lesz Wyndham hercege.
Grace Eversleigh már öt éve dolgozik Wyndham hercegi özvegyének társalkodónőjeként. Hálátlan munka, a mindennapok egyhangúságát csak néha töri meg egy-egy kisebb esemény… egészen addig, míg hetyke mosolyával és könnyed vonzerejével meg nem jelenik a színen Jack Audley. Nem az a férfi, aki a nemet elfogadja válaszul, és amikor Grace a karjaiban van, ő már nem az a nő, aki nemet akar mondani. Ám ha Jack Audley az igazi herceg, ő az egyetlen férfi, akit soha nem kaphat meg.
Véleményem:
A GABO kiadó nem hazudtolta meg magát. Ez a könyv is olyan gyorsan esett szét a kezeim között, mint a Tacoma híd egy enyhe széllökéstől. Egyszerűen borzasztó. Könyvtárból hoztam el és konkrétan nekem kellett visszaragasztanom a lapokat. 

Ez volt az első könyvem Julia Quinn-től, és bevallom előtte csak a szép borítókon látható nevével találkoztam. Az olvasás is hirtelen felindulásból lett elkövetve. Pont egy romantikus könyvet szerettem volna olvasni, szóval ilyen szempontból szerintem jó könyvet sikerült választanom. 

A stílusa könnyed, olvasható volt. A mondatoknak volt elejük és végük, a cselekmény is szép kerek volt. Eljutottunk A pontból B-be, igaz ez nem volt nehéz. Már az elején tudtam, hogy milyen nyálas, csöpögős és érzelmes lesz a vége. Ennek a könyvnek már a fülszövege is ordít a cukormáztól és a tömény orosz krémtortától. 

Az elején nem is zavart, de minél közelebb kerültünk a végkifejletez annál többször kellett félretennem a könyvet, mert annyira rózsaszín volt. Ami a legjobban idegesített az a szerelmi szál egyszerűsége volt. Én nem hiszek abban, hogy két ember találkozik és első pillantásra egymásba szeret. Engem ezzel a szimpla fogással nem tudott megvenni az írónő. 


A sok felpumpált érzelem ellenére kicsit vérszegényre sikeredett. A gonosz emberek mindvégig gonoszok maradtak. A tündéri, bájos hercegnők pedig még inkább ragyogtak. Egyedül egy karakter tudta fél pillanatra elvonni a figyelmemet. Ez pedig Wyndham hercege volt. Jack és Grace nem tudott közel kerülni hozzám.

Egy biztos: ha legközelebb Julia Qiunn-t fogok a kezeim közé, akkor már válogatósabb leszek. 


Összegzés:

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése