2016. szeptember 25., vasárnap

Agatha Christie #9

"2016-ban elhatároztam, hogy minden hónapban legalább egy AC könyvet kiolvasok. Szeptemberben ismét egy Poirot könyv volt terítéken: a Halál a Níluson."

Könyvadatok:
Kiadó: Európa
Oldalszám: 368 oldal
Téma: krimi
Sorozat: -
Kiadás éve: 2012

Fülszöveg:
Ki irigyelhette szépségét, gazdagságát, boldogságát? Mindenki. Kinék lehetett több-kevesebb oka a gyilkosság – sőt gyilkosságsorozat elkövetésére? A hajón szinte mindenkinek. S ha már Ergyiptomban, régészeti leletek felkeresésére indult útnak gazdag utasaival a hajó, a „véletlenül” fedélzetén tartózkodó Poirot is régészeti módszerekkel kezd a bűntény felderítéséhez: először minden zavaró, fölösleges elemet eltávolít, aztán minden kétséget kizáróan bebizonyítja, hogy az a gyilkos, akire (természetesen) a legkevésbé sem gyanakodhatunk.


Véleményem:
Nagyon kellemes, egyáltalán nem megrázó krimi. Nincs benne olyan őrületesen sok csavar. Számomra teljesen érthető volt az egész felvezetés, tárgyalás és befejezés is. Teljesen logikus felépítésű és abszolút átlátható, mégis izgalmas történet.
Van eleje, van közepe és van vége, nem úgy mint sok mai kriminek nevezett szennynek. 

Nagyon jól átgondolt és élvezhető regény. Az elejét nagyon szerettem olvasni. Itt nem a gyilkosságon, hanem az utazáson és a szép tájakon van a hangsúly. Hercule Poirot is egy kicsit a háttérbe szorult. Csak néha szólalt meg. Akkor is csak egy "Igen, biztosan így történhetett"-et hallhattunk tőle. 
A helyszínválasztás számomra különösen kedves volt. Akárcsak A barna ruhás férfi-ban, itt is teljesen felvillanyozódtam attól, hogy kikeveredtünk Angliából és elhagytuk az európai országokat is. Nekem az összes AC regény közül ennek a leírásai tetszettek a legjobban. 
[SPOILER]
Kicsit hasonlított az előző hónapban olvasott Nyaraló gyilkosok című könyvhöz. Annak a könyvnek a sorai mélyen az eszembe vésődtek, így kicsit könnyebb volt kitalálnom a tettes(ek) kilétét. 
[SPOILER VÉGE]

Rendkívül színes szereplőgárda sorakozik fel a könyv lapjai között. Minden egyes ember külön személyiség, külön vágyakkal és álmokkal és legtöbben legszívesebben az összes sort maguknak követelnék.
Tényleg nagyon tetszett minden. Az értékéből még az sem von le, hogy kitaláltam a gyilkos személyét.

MÉG VALAMI!: CSAK ANNAK AJÁNLOM, AKI OLVASTA AZ ORIENT EXPRESSZET, ugyanis ebben a könyvben van egy kulcs az előző ügy megfejtéséhez.

Értékelés:

TÖBBI ÉRTÉKELÉS:
szeptember:
Halál a Níluson

augusztus:
Nyaraló gyilkosok


július:A barna ruhás férfi


április:Az Ackroyd-gyilkosság

június:


május: 

február:

január: 


    0 megjegyzés:

    Megjegyzés küldése