2016. szeptember 3., szombat

Könyvajánló az őszi napokra


Sziasztok!

Három napja megérkezett az ősz. Ami azt jelenti, hogy szép lassan búcsút kell intenünk a meleg napoknak és a medence szélén töltött óráknak. A jó könyveknek azonban nem.

Összesen 10 darab könyvet hoztam nektek, amit az őszi hónapokra ajánlok nektek. Van közöttük olyan, ami visszahozza a nyári hangulatot, de van ami jócskán belevisz minket az iskola és az egyetemi élet bugyraiba.

#1: Rainbow Rowell: Eleanor és Park
A könyv két rossz csillagzat alatt született fiatal története, akik elég okosak, hogy tudják, az első szerelem szinte sohasem tart örökké, de elég bátrak és elszántak, hogy mégis megpróbálják. Nagyon elgondolkodtató, kidolgozott és szeretnivaló történet.
A véleményemet IDE kattintva olvashatjátok!


#2: Jessica Park: Flat-Out Love
Csavaros, bonyolult és megmagyarázhatatlan szerelem. A szívünkre és a lelkünkre ugyanúgy hat. Sok problémát körüljár mégis mindig humoros, pörgős és ezek mellett még olvastatja is magát. Mindenkinek csak ajánlani tudom! :)
A véleményemet IDE kattintva olvashatjátok!


#3: Arthur Golden: Egy gésa emlékiratai
Ezt a történetet már meg is filmesítették. Az eredetije szomorú, szívmelengető, aranyos és tanulságos könyv egy gésa életéről. Akit érdekel a japán kultúra, annak kötelező, aki csak hírből hallott a kimonók és a teaszertartások világáról, annak is érdemes elolvasni. Rengeteget lehet belőle tanulni, és szórakozni is rajta.
A véleményemet IDE kattintva olvashatjátok!

#4: E. Lockhart: A hazudósok
A hazugságok csapdájában és a feledés homályában egy lány csak egyet kér: hagyj emlékezzen arra, hogy ki is valójában! Hogy mi történt a barátaival és a családjával.
Ez a történet megköveteli, hogy ráfigyeljünk. Édes-mézes, de fájdalmas is egyben. Én személyesen nagyon szerettem volna, ha máshogy ért véget. Mert az utolsó pár oldalt elolvasva csak egy valamit tudtam kinyögni: Fáj.
A véleményemet IDE kattintva olvashatjátok!

#5: J. Goldenlane: Napnak fénye
Ez a könyv közel 500 oldalas, de még ennek a duplája sem lenne elég nekem. A történet gyors és pörgős, egy pillanatra sincs időnk megállni és unatkozni. Az írónő mindig meg tudott lepni, rendkívül humoros volt és végig izgultam azon, hogy a főszereplőknek sikerüljön a küldetésük.
A történet szerint a Kínai Birodalom számára elkerülhetetlen egy újabb világháborúban való részvétel. Ticca Min, Lin és az új császár mégis megpróbálkozik a lehetetlennel: békét és egyensúlyt teremteni a birodalmon kívül és belül.
A véleményemet IDE kattintva olvashatjátok!

#6: Stephanie Perkins: Anna ​és a francia csók
Egy aranyos történet egy lányról, akit Annának hívnak és Párizsba, a Fények Városába utazik, hogy egy évig ott tanuljon. Új barátokra és szerelemre talál itt. A legkeményebb szívű embereknek is megolvad a szíve ettől a történettől.
A véleményemet IDE kattintva olvashatjátok!

#7: Shilpi Somaya Gowda: ​Az eltitkolt lány
Meglepő módon ez a történet (ahogy az előbbi 6) sem Amerikában játszódik. Shilpi Somaya Gowda Indiába kalauzol el minket, a legmélyebb nyomornegyedekbe, és a csillogó-villogó turisztikai központokba is. Értékelést ehhez a könyvhöz nem írtam, de első olvasás után a kedvencem lett. Megható, tanulságos és jól megírt történet. Kicsit mindenki magára tud ismerni benne.

#8: Lori Lansens: A lányok
Rose és Ruby craniopagus ikrek, azaz a fejük egy kistányérnyi helyen összeforrt az egyik oldalon. A két lány közül az egyik elhatározza, hogy megírja élete regényét. Azonban hamar kiderül, hogy az önéletrajzírás nem is olyan könnyű, hiszen egy összenőtt iker sohasem lehet egyedül. Ezért a két lány felváltva mesél. Így kiderül, hogy bár sziámi ikrek és elvben ugyanazt élik át, nem mindenben egyezik a véleményük.
A véleményemet IDE kattintva olvashatjátok!

#9: Alan Bennett: A ​királynő olvas
Rövidke történet a brit királynőről és új hóbortjáról: az olvasásról és a könyvekről.
Az író finom humorral ábrázolja, hogy a mai világban mennyire furcsaságszámba megy, ha valaki könyvet vesz a kezében. Őfelségét a canterbury érsek is megpróbálja leszoktatni új hóbortjáról, azonban ő makacsul kiáll új hobbija mellett.
A véleményemet IDE kattintva olvashatjátok!

#10: Diana Gabaldon: Az ​idegen
Kidolgozott, látványos és mindemellett még hatalmas sikernek is örvend Diana Gabaldon Outlander című sorozata. Nekem ez volt az első Arany Pöttyösöm és azóta is az egyik legkedvesebb. Fél éve jelent meg a 3. része, amit még nem olvastam, de már régóta a könyvespolcomat díszíti. A történet szerint Claire Randall az 1945-ös évekből hirtelen 1443-ba csöppen. Claire olyan intrikák és veszedelmek között találja magát, amelyek az életét veszélyeztetik… és összetörhetik a szívét. Mert találkozik Jamie Fraserrel, egy lovagias ifjú harcossal, és innentől úgy érzi, kettészakítja a hűség és a szenvedély, amely a két teljesen különböző férfihoz köti két egymással összeegyeztethetetlen életben.
A könyvsorozatból készült sorozat is nagyon jó lett, érdemes azt is megnézni.
A véleményemet IDE kattintva olvashatjátok!

Sikerekben és élményekben gazdag őszt kívánok nektek!
Sziasztok!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése