2016. december 28., szerda

2017-ben is Várólista Csökkentés

Mi ez? 

Egy nemzetközi példára 5 éve indított verseny, melynek célja, hogy az olvasásra váró könyvek kupacát csökkentsük minimum 12 kötettel, azaz annyival, ahány hónap van egy évben. Hogy legyen helye virtuális vagy valós polcán az embernek még több kötetnek, meg egy kicsit könnyítsen a lelkiismeretén is.

Az egészet az Olvasónapló szerkesztője, Lobo szervezi, itt további információkat találhattok :)
Könyveim: 
1, Agatha Christie: És eljő a halál…
2016-ban minden hónapban megpróbáltam kiolvasni egy Agatha regényt. Ezt a hagyományt jövőre is szeretném megőrizni és továbbvinni. A könyv pedig már régóta a listámon volt egy másikkal együtt, ami az alternatív listámon is szerepel.
Az ókori Egyiptom misztikus világába fogunk visszarepülni. Már alig várom, hogy olvashassam! 


2, Cassandra Clare: A hercegnő
Nem rég írtam a trilógia előző részéről értékelést, amit ide kattintva meg is tekinthettek. A hercegnő a Pokoli szerkezetek harmadik, egyben záró kötete. Már nagyon izgulok, hogy hogyan fog alakulni a szereplők sorsa. Nagyon sokan borzasztóan imádják és ódákat zengenek róla, úgyhogy ideje nekem is belevágnom. 


3, Fábián Janka: Emma szerelme
Ez is egy trilógia, ám ez egy kezdőkötet. Ezt a kedves olasz tanárom ajánlotta még júniusban, azóta el szeretném olvasni, de mindig elfelejtem kihozni a könyvtárból, amikor arra felé járok.
Az írónő tevékenységét egyébként azóta figyelem, nem rég jelent meg több új könyve is, amikre szintén fáj a fogam. 


4, Fehér Klára – Nemes László: Hozzál nekem kengurut
Ez nagymamám polcán porosodik már jó ideje. Nagyjából azóta szólongat ez a könyv, amióta megtanultam olvasni. Nagyim is többször ajánlotta már, én pedig többször is belekezdtem, de valahogy a végére még nem jutottam. Pedig nagyszerű könyv biztosan. Majd meglátjuk ;) Mindenképpen szeretném elolvasni. 

5, Hozleiter Fanny Mosolyka: Te döntesz 
Ezt a könyvet idén kaptam születésnapomra, de még nem volt alkalmam kiolvasni. Ezért is került fel erre a listára, hogy kicsit ösztönözzem magamat. 
6, Jane Austen: Meggyőző érvek
Jane Austen-tól eddig a Büszkeség és balítélet-et és az  Értelem és érzelem-et olvastam. Utóbbiról nem rég írtam bejegyzést, amit ide kattintva érhettek el. Mind a két regény nagyon tetszett, imádom az írónő stílusát. Na meg már most vágyom vissza abba a különös 19. századi világba.

7, Jennifer E. Smith: Létezik térkép a szerelemhez?
Jenniferrel találkoztam már többször is. Első randevúnk a Vajon létezik szerelem első látásra?, nem sikerült olyan jól. Majd belekavarodtam a Milyen lesz a búcsú után?-ba. Utolsó találkánk a Milyen is a boldogság? volt, ami kicsit megváltoztatta a véleményemet róla. Úgy döntöttem, hogy mindenképpen szeretnék még tőle olvasni. Nyáron a tengerpartra jó is lesz ez a könyv. 

8, Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek
Már nagyon régóta várólistás és azóta csak előrébb és előrébb került. Főleg, amióta láttam a belőle készült filmet. Kíváncsi vagyok, hogy Jojo mit és hogyan alkotott. 

9, Markus Zusak: A könyvtolvaj
Ez az a könyv, amit 2012 januárja óta el akarok olvasni. Sajnos még nem sikerült csak az első fejezetig eljutnom benne. Közben pedig lett egy osztálytársnőm (még 2013-ban), aki mindig azt kérdezi, hogy na: elolvastad már? Szóval nagyon aktuális lenne. Szerintem az év elején bele is kezdek. 


10, Richelle Mead: A végső áldozat
A Vámpír akadémia sorozat zárórésze, amit már csak ú.m. kényszerből olvasok el. Ez rajta volt a tavalyi alternatív verziós listámon is. Az előző részt nem rég fejeztem be, várhatóan még a mai nap folyamán lesz róla egy értékelés is. Annyira nem tudott meglepni, sokkal katartikusabbnak kellett volna lenni. Annyira azért nem vagyok izgatott, de ha már egyszer 5 könyvet elolvastam, akkor mért pont az utolsóba törne bele a bicskám? 
11, Zakály Viktória: Szívritmuszavar
Azóta a várólistámon van ez a könyv, amióta megjelent. Először azért, mert Vörös Pöttyös. Aztán később felfedeztem, hogy magyar írónővel van dolgunk. Majd jött a sok pozitív értékelés, amit az évek során olvastam. Úgyhogy fogalmam sincs miről szól, csak azt tudom: nekem ezt olvasnom kell!.

12, Fekete István: Téli berek
4.-es voltam, amikor a Tüskevárat kellett elolvasnom nyáron (jó ég, az már 8 éve volt!). Akkor anyukám felhívta a figyelmemet, hogy az otthoni magánkönyvtárunkban megtalálható a folyatása is. Nos, akkor bevittem a saját szobámba, leraktam a polcomra és azóta várja, hogy kézbe vegyem. Szerintem megérett egy olvasásra, :D 


A csere könyveim: 
1, Agatha Christie – Charles Osborne: Feketekávé
Ugye, nem lepődik meg senki sem azon, hogy a választásom újra egy Agatha Christiere esett? Sajnos a másik szerzőről nem sokat tudok, de majd kiderítem, hogy miért kettejük neve szerepel a borítón ;) 

2, Alexandre Dumas: A három testőr
Hogy valami klasszikus is legyen benne. Mellesleg ősidők óta el akarom olvasni, érdekel a története.

3, Andrea Cremer: Nightshade – Az őrzők
A Végső áldozathoz hasonlóan ez is szerepelt már a tavalyi listámon is. Értelemszerűen még mindig el akarom olvasni (az egész trilógiát). 

4. Fekete István: Bogáncs
Ha egyszer volt egy Téli berek, akkor legyen valami más is Fekete Istvántól. Ezzel a kettő könyvvel együtt még két másik regényt tervezek elolvasni az írótól. Egyszerűen azért, mert 4. óta valahogy sikerült beleszeretnem a stílusába és a fogalmazásmódjába. Számomra egyáltalán nem unalmas. 

5, J. Goldenlane: Isteni balhé
Ez a könyv az, amit tudtam, hogy 1000% ki fogok olvasni. Nagy örömömre a könyvtárban rá is bukkantam, és már pár napja nálam raboskodik, de várnia kell a jövőév beköszöntésére. Mindenképpen szerettem volna J. Goldenlane-től könyvet feltenni a VCS listámra. Mert egyszerűen fantasztikus a világ, amit leír és megfogadtam, hogy az összes megjelent könyvét el fogom olvasni. 
6, Jodi Picoult: Tizenkilenc perc
Jodi Picoult-tól eddig a Szívtől szívig-et és a Nővérem húgát olvastam. Utóbbi jobban tetszett. Ez a könyve olyan problémát feszeget, amely az egész világon egyre inkább gondot jelent: visszaüssön-e, akit bántalmaznak? 

7, Karinthy Frigyes: Utazás a koponyám körül
Egyrészt Karinthytől rengeteg kötelező olvasmányt kaptunk, gondoltam: miért ne olvasnám ezt is el? A tanárom nagyon ajánlgatta. Másrészt pedi0 A Nagy Könyvben is szerepel. Úgyhogy megpróbáljuk. Úgy tudom, hogy az író a saját agyműtéte körülményeit meséli el benne.


8, Leiner Laura: Akkor szakítsunk
Kevés olyan Leiner Laura könyv van, amit nem olvastam. Ez azok közé tartozik. Annyit tudok róla, hogy a főszereplő lánnyal pont szilveszter előtt szakít a barátja és ez lesz az alap konfliktusunk is. Csak úgy megsúgom: velem is történt már ilyen, így érdekel, hogy Liával mi történik szilveszterkor.

9, Maggie Stiefvater: A Skorpió Vágta
Ez a könyv azóta van a várólistámon, amióta felregisztráltam a molyra. Maggie Stiefvaterről előtte is hallottam, de abban az időben jött ki ez a könyve, ami azóta is arra vár, hogy elolvassam. Eredetileg a Mercy Falls farkasai című sorozata volt rajta a várólistámon, aminek az utolsó részébe bele is kezdtem pár évvel ezelőtt. Valami eszméletlenül tetszett a stílusa. Amint rájöttem, hogy van előzménye, letettem a könyvet. Szóval évek óta szeretnék olvasni az írónőtől, de sohasem jött össze. 


10, Paulo Coelho: A ZahirAz írótól a Veronika meg akar halni c. könyvet olvastam el. Mivel barátnőm testvére még mindig ódákat zeng róla, ezért most megpróbálkozok egy másik könyvével is. 
11, Silvia Zucca: Asztrológiai útmutató összetört szíveknek
Amikor megjelent ez a könyv, rögtön tudtam, hogy ez nekem kell. Már majdnem eljutottam odáig, hogy megvásárolom, amikor megláttam a könyvtárban. Azóta is keresem, de mindig azt írja a rendszer, hogy nem kölcsönözhető. Tehát jövőre megpróbálom beszerezni valahogy és el is olvasni. 

12, Takami Kósun: Battle Royale
Az egyik Mini-könyvklub fordulójában megkérdeztem a molycikat, hogy mit ajánlanának, és valamelyikük nagyon mondta ezt a könyvet. Akkor megtántorított az, hogy milyen hosszú, de beleolvasva beleszerettem. Szóval ez is marad a jövő évre, remélem lesz rá időm. 


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése