2016. március 20., vasárnap

Hétvégi Filmnézések #1

Az az igazság, hogy a tévé minden áldott nap háttérzajnak be van kapcsolva, de többnyire házfelújítás vagy kertépítés szokott benne menni, így a filmnézés eléggé kimaradt az életemből mostanáig. Azonban rengeteg olyan történet felgyülemlett már, amit olvastam könyvben, de nem láttam a vászonra vitt változatát, így elhatároztam, hogy egy hétvégét annak szentelek, hogy párat megnézzek közülük. 

Napos oldal 

A szülőket egyáltalán nem így képzeltem el. Az anyját eléggé sikerült eltalálni csak kívülről nem nagyon jött be, viszont az apjával pont fordítva. Teljesen más embert kaptunk. "Minden rendben Patrick, nekem te vagy a legfontosabb." - Ez a mondat az első 7 és fél percben hangzik el a férfi szájából. Míg a könyvben ez elképzelhetetlen lett volna. A főszereplőket viszont nagyon eltalálták, Jennifer Lawrence és Bradly Cooper nagyon jól játszanak benne. Bár az előbbi kicsit rémisztő, de hát Tiffany is az.
A könyv egyik poénját viszont sajnos már a legelején lelövik, ami teljesen igazságtalanság azzal szemben, aki el akarja olvasni. A vége izgalmasabb és teljesebb volt, az biztos :)

A könyvről a véleményemet itt olvashatjátok el.

P.S. I Love You

Sírtam az elején, sírtam a közepén és a végén is. 
A film lényegesen különbözött a könyvtől mind a helyszínek, Holly munkája és a családja, de a lényeg nem változott. Mégis nekem így lett kerek a sztori, együtt a kettő rendkívül jó elegyet alkot. Tetszett az, hogy itt jobban látszik mennyire nem volt tökéletes a házasságuk, de itt is azt mutatja be, hogy végtelenül szerették egymást. 
Gerry a végén azt tanácsolja a feleségének, hogy engedje el. Ezek után nekem is meg kell tanulnom elengedni ezt a történetet, pedig nagyon a szívemhez nőtt. 
A könyvről a véleményemet itt olvashatjátok el.

Csokoládé


Ennél a filmnél nem megyek bele abba, hogy mennyire hasonlított avagy sem az eredeti történethez, aki jobban utána akar járni, annak rengeteg oldal nyújt segítséget. Mégis én azt mondom: EZT LÁTNI ÉS OLVASNI IS KELL!
Minden téren a legjobbat hozzák ki az egész történetből és azokat a részeket, amik a könyvben unalmasak voltak, itt vagy kivágták vagy igazán izgalmassá tették. A csokihalmokról már ne is beszéljünk! 

A szereplőgárdától először kicsit visszahőköltem, mert teljesen máshogy képzeltem el a szereplőket, de végül rengeteget nevettem rajtuk. Juliette Binoche, Judi Dench és Johnny Depp is nagyon jól hozta a szerepét.
Egy kis érdekesség: A szereplőgárda férfi tagjai a forgatás alatt a kelleténél kicsit több csokoládéd fogyasztottak. Alfred Molina miután felfalt egy kirakatnyi csokoládét egész másnap rosszul érezte magát, míg Depp hónapokig nem tudott édességre ránézni sem. 

A könyvről a véleményemet itt olvashatjátok el.


Ízek, imák, szerelmek 


Amikor ma bekapcsoltam a DVD-t, anya megemlítette, hogy pénteken már megint játszották a tévében, amiről persze nem először maradtam le.
Az elejét már szinte kívülről fújtam, mert számtalanszor láttam már azt a 10 percet belőle, csak valahogy sohasem jutottam el odáig, hogy végig is nézzem. Az kell mondjam, hogy ahogyan a könyv is úgy a film is a kedvencem lett!
Julia Roberts szenzációs volt, mást el sem tudtam volna képzelni Liz helyére. Mégis Ketut nőtt a szívemhez legjobban, akinek egy bölcsességét most meg is osztom:
 "
Élj úgy, mintha négy lábbal állnál a földön, mert akkor nem veszíted el önmagadat. Ugyanakkor ne az eszeddel lásd a világot magad körül, próbáld meg a szíveddel látni, és ha így teszel, megismered Istent.
"


Szerintem sikerült jó kis csajos filmeket kiválasztanom, de ez most ilyen lett. Kell néha kicsit egy ilyen hétvége is. Szerencsém volt, mert apa és öcsém elutaztak, így anyával együtt sírtunk és nevettünk a történeteken. Egyébként neki az Ízek, imák, szerelmek maradt a kedvence, míg nálam a P.S. I Love You tarolt. 

4 megjegyzés:

  1. Szeretem a filmes bejegyzéseket is olvastgatni, úgyhogy örülök ennek a posztnak! :)
    Jó kis fikmeket nézetetek!
    "Sajnos" mi általában mindig a fiúkkal nézünk filmeket, így pontosan tudjuk, hogy mi felel meg még az ő ízlésüknek... :)
    Zsófi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj, nagyon nem szeretek a fiúkkal filmet nézni. Múltkor öcsém teljesen nagy rajongással jött, hogy nézzük meg a Hangyát, én meg az egész közben csak olvastam szinte :D Azért vannak filmek, amiket mindannyian szeretünk, a Marley és én illetve a Szívek Bajnokai szövegeit kívülről fújuk. Apum pedig a jó régi, néma filmeket szereti, azokra pedig oda kell figyelni, ami nem az erősségem... általában a végére csak én szoktam maradni, mert a többiek megunják, hogy a kérdéseimre kell válaszolgatniuk és inkább elvonulnak.
      Ezért is jobb volt most, hogy olyan filmeket néztünk, amiknek a történetét már ismertem, így minden világos volt :)
      Örülök, hogy tetszett a poszt :) Igazából én is nagyon szeretem máshol az ilyesmiket olvasgatni, mert kíváncsi vagyok, hogy mások mit gondolnak az én kedvenceimről. Nem tudom, hogy miért nem csináltam még ilyet. Talán, mert ismerek nagyjából 10 filmet, amit évről évre mindig leadnak a tévében és itt nagyjából ki is merült a repertoár, de ezentúl megpróbálok majd kicsit jobban odafigyelni és többet megnézni. :D

      Törlés
    2. A Marley-t és a Szív bajnokait mi is imádjuk! :)
      További jó film nézéseket nektek, én meg majd várom a filmes bejegyzéseket! :)
      Zsófi

      Törlés
    3. Köszönöm, viszont kívánom nektek is! :)

      Törlés