2016. március 27., vasárnap

Kylie Scott: Lick – Taktus

Fülszöveg:
Az ébredést Las Vegasban nem éppen így képzelte 
Evelyn Thomas úgy tervezte, hogy hatalmas bulival ünnepeli a 21. születésnapját Las Vegasban. Őrült nagy bulival. De a legvadabb álmaiban sem jutott volna eszébe, hogy másnap reggel a fürdőszoba padlóján ébred, élete legdurvább másnaposságával, mellette egy kimondhatatlanul vonzó, félmeztelen, tetovált férfi, és az ujján gyűrű, amelyben akkora gyémánt van, hogy King Kong is elismerően csettintene. Bár emlékezne rá, hogyan jutott el ide!



Vélemény:
Az első gondolatom, amikor megláttam a könyvet: manapság mindent el lehet adni, aminek a tetején félmeztelen, tetovált férfitest található. Szerencsére az előítéleteim ellenére Kylie Scottról kiderült, hogy tud írni és viszonylag normális, nyáladzó tinédzserektől mentes könyvet hozott össze. Ez maga már megér nálam egy pontot. 



Hogy folytassam azt, amit az utóbbi időben elkezdtem, itt is szólnék néhány szót a könyv fordításról. Higgyétek el nem szívesen teszem! Én is boldogan olvasnék olyan könyvet, amiben szép, érthető, kerek magyar mondatok vannak, de általában valami oknál fogva nem mindig jön össze mind a 3 feltétel.
A Taktusban ugyan nem voltak égbe kiáltó helyesírási hibák, de néhol én mégis döcögősnek éreztem. A mondatok pár helyen teljesen logikátlanul épültek egymás mögé, ami kicsit megzavart olvasás közben. Mintha a fordító nem igazán tudta volna eldönteni, hogy mit akart az író az adott szituációban.  




A szereplőink nem tökéletesek és éppen ezért vannak nagyon jól megírva. Hoppá! Ez így nem teljesen érthető... A lényeg az, hogy az író szándékosan úgy alakította őket, mintha tényleg hétköznapi emberek lennének. Teljesen reálisan cselekednek, még ha egy kicsit őrültek is. Hiszen Las Vegasban egy együtt töltött éjszaka után összeházasodni nem éppen nevezhető mindennapinak. Később azonban megtudjuk, hogy miért tették azt amit. 
Mind Evelyn mind David karakterét nagyon csíptem. Sokban különböznek, de mégis sikerült összehangolniuk az életüket. Szerettem, hogy mind a ketten sokszor hibáztak és ezeket a hibákat megpróbálták kijavítani. Evelyn nem a pénznek és a hírnévnek hódol be, hanem a férfi személyisége bűvöli el. Ahogyan David sem a külsőségekért szereti a nőt. 
Továbbá voltak olyan mellékszereplők, akiket ugyanúgy sikerült megszeretnem illetve sokan felkeltették az érdeklődésemet is. 



Tetszett, hogy kifejezetten erotikusan nem pedig mocskosan van megírva az egész könyv. Nem mondom, hogy túlságosan sok újat mutatott, de sikerült néhányszor elpirulnom az olvasás közben. A legjobb mégis az, hogy nem csak ilyen téren tudott sokat adni ez a könyv. Mert simán rá lehet aggatni a romantikus jelzőt is. 
Anyum csodálkozott rajta, hogy Rubin pöttyöst olvasok, hiszen eddig eléggé sok rossz tapasztalatom volt a kiadónak ezzel a sorozatával. Ez a könyv azonban meggyőzött abban, hogy a szemét között is lehet kincset találni.  Ahhoz képest, hogy az első 30 oldal után azt hittem, hogy ez is egy elfuserált sztori, mégis később sikerült bizonyítania az ellenkezőjét. 



Sok minden szól a következő rész mellet. Az egyik, hogy számomra a legkedvesebb szereplő, Mal lesz az események középpontjában. A PLAY sajnos hazánkban még nem jelent meg, de nagyon várom már és 100%, hogy olvasni fogom.  Továbbá a többi könyvre is kíváncsi vagyok, amik szintén David zenekara többi tagjáról (Jimmyről és Benről) szólnak. 

Összegzés:
Ezt a könyvet nem azért szerettem meg, mert annyira fordulatos vagy izgalmas lenne. Ezt a könyvet azért szerettem meg, mert az írója stílusa a szívemhez nőtt. Fenomenális ahogyan a karakterek ki vannak dolgozva és ezért bátran merem ajánlani azoknak, akik szeretik a romantikus könyveket, továbbá nem riadnak vissza az enyhén túlfűtött erotikus regényektől sem. 

Cselekmény: 8/10
Borító: 5/5
Szereplők: 5/5

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése