2016. február 27., szombat

Az Olümposzi istenek - Book Tag

Imádom a Görög mitológiát, ráadásul nem rég fejeztem be a Percy Jackson sorozatot barátnőmmel gonoszan ma meg is vetettem a következő részt, hátha nekem is kölcsön fogja adni :D . Tegnap pedig megláttam Bess Book Tag-ét, amit úgy éreztem, hogy nekem is azonnal ki kell töltenem. A képeknél viszont nem a hagyományos istenek ábrázolását hoztam, hanem kicsit visszautalva A Villámtolvajra és az egész sorozatra, a benne található bungalók rajzait illesztettem be :)ZEUSZ - Az istenek és a mindenség királya, az ég és a villámok ura
Nevezd meg a kedvenc vezetőd, legyen jó vagy rossz! 

James Dashner Minho-ja. Ráadásul Ő nem csak jó vezető, de Newt mellett Ő a nagy szerelmem az egész Útvesztő sorozatból. HÉRA - A házasság és a születést védelmező istennő
Nevezd meg a legjobban működő házasságot, amiről olvastál!

Ez a kérdés nagyon elgondolkodtatott. Jobban belegondolva csak rosszul működő házasságokról olvastam az elmúlt időkben. Sajnálatos, de a statisztikák is azt mutatják (és nem csak a könyvekben), hogy a klasszikus értelemben vett családmodell kezd felborulni és egyre több a gyerek nélküli házasság illetve az egy szülős családok.
Ennek ellenére Gayle Forman a Ha maradnék című könyvében szerintem eléggé rendes és aranyos szülőket kreált Mia-nak. DÉMÉTÉR - A földművelés és a termékenység istennője.
Nevezd meg azt a könyvet, ahol legszívesebben lapáttal kergetted volna el az istennőt, vagyis, ahol idegesített a gyerek karakter!


Szinte az összes gyereket utáltam Arthur Madsen Az új generáció című könyvében. Maga a történet sem nyerte el a tetszésemet, de a főszereplők szörnyűek... 


POSZEIDON - A Tenger és a földrengések istene
Egy könyv, amin annyit sírtál, hogy egy kisebb papírzsepi-gyártó cég egyhavi bevételét biztosítottad. 


Alapból érzelmes típus vagyok, de könyveken nem szoktam nagyon sírni. Körülbelül 3-4 volt az évek során, amin mégis sikerült elpityerednem, méghozzá nem is kicsit. Legutóbbi E. Lockhart: A hazudósok-jai volt. 


DIONÜSZOSZ - A bor és mámor megtestesítője, aki értett a mezőgazdasághoz és termékenységet is hozhatott.
Egy könyv, ami mellett nem tudtad megállni, hogy ne egyél/igyál valamit.


Nem nagyon szeretek enni könyv mellett, mert félek attól, hogy összefoltozom, de Joanne Harris Csokoládéja közben nem tudtam megállni. 


APOLLÓ - A Nap és a költészet, a jóslás, a zene, a tánc, a gyarmatosítás, a művészetek és az íjászat istene.
Nevezz meg egy könyvet, amit csak és kizárólag napfényben, biztonságban, árnyékoktól és ijesztő elemektől mentesen mersz olvasni!


Szinte az össze Stephen King könyv ilyen, de mivel a legelső általam olvasott könyve rémisztett meg tőle a legjobban így legyen a Cujo. 


ARTEMISZ - A Hold és a vadászat szűz istennője, ő segít a szülésnél és védelmezi a nőket és a gyermekeket.
Nevezz meg egy igazi badass főhősnőt, aki nem várná meg a szőke herceget fehér lovon, hogy megmentse, hanem ő menne a sárkány elé!

Rögtön Rose Hathaway jutott eszembe a Vámpírakadémiáról, de rengeteg ilyen főhősnőt ismerek.


PALLASZ ATHÉNÉ - A bölcsesség és az igazságosság istennője.
Egy könyv, ami teljesen a csőbe tudott húzni téged, hogy aztán a végén egy óriásit koppanhass.

Agatha remekül érti a módját, hogy hogyan kell csőbe húzni az olvasót. Legutóbb is majdnem sikerült neki, de ide inkább mégis George Orwell 1984-ét hoznám. :) Mert így fair :D


HERMÉSZ- Az istenek hírnöke, a pásztorok, utazók, kereskedők istene, az ékesszólás, az irodalom, az atlétika és a tolvajok védelmezője.
Egy könyv, ami elviselhetetlen vágyat ébresztett benned az utazásra.


Ez volt az a kérdés, amire először és egyből tudtam a választ. Elizabeth Gilbert: Ízek, imák, szerelmekében nem csak 3 országon és kultúrán keresztül barangolhatunk. 


HÉPHAISZTOSZ - Az istenek kovácsa, a tűz és vulkánok istene, a mesteremberek védelmezője.
Melyik az a tárgy az olvasmányaidból, amit az életben is szívesen használnál?


Huha, hát Harry Potter-ből az időnyerőre nekem is nagy szükségem lenne. Viszont mivel ezt már Bess írta, így inkább Annabeth láthatatlanná tévő sapkáját választanám :) 


ÁRÉSZ - A háború istene, az értelmetlen vérontás és kegyetlen öldöklés megtestesítője.
 A "leglátványosabb" csata, amit eddig olvastál.


Ne már! Nem írhatom kétszer ugyanazt? Egyébként Percy mellett a Tövisek Hercege volt még ilyen, de az általam még be nem fejezett Trónok harcában is van egypár csatajelenet van. 


APHRODITE - A szerelem és a szépség istennője.
A legszebb szerelmi történet, amit valaha olvastál.


Na ebből volt egy pár :) Pedig nem vagyok nagyon oda a romantikus történetekért. Nagyon nehéz volt a döntés, végül egy Pioneer könyvre esett a választásom (egyébként az nem is kérdés, hogy ilyen szempontból ez a kiadótól a favorit). Tracey Garvis Graves: Kötelék. Azaz T.J. és Anna története.


HÁDÉSZ - Az Alvilág ura.
Egy karakter, akit bármikor átküldenél Hádész birodalmába, hogy végre megszabaduljon tőle a világ.


Na ezen a kategórián rengeteget nevettem. A nyertes pedig.... A Párválasztó Americája lett. Enyhén szólva is rühellem a csajt... 


HESTIA -  A családi tűzhely védőistennője.
Egy könyves hely, ahova szívesen beköltöznél.

Erről már volt szó a MOLY-on. Természetesen Narnia örök kedvenc marad, de a Fairy Oak világát is imádtam.  


AniTiger ne vedd tolakodásnak, de úgy gondolom, hogy ezt nekem is ki kell töltened. Érdekelne a véleményed! ;) 

2 megjegyzés:

 1. Na igen.. A párválasztó sorozat... Ú, de nem szeretem! :) Jó könyvekről írtál és nagyon tetszik ez a bungalós megoldás. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nekem még hátra van egy könyv a sorozatból :( Nem akarom. Tudom már, hogy mi lesz a vége és hát... minek kínozzam magam?
   Köszi szépen! :)

   Törlés