2017. július 14., péntek

Kylie Scott: Play ​– Futam

Könyvadatok:
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 376 oldal
Téma: romantikus, erotikus
Sorozat: Stage Dive 2.rész
Kiadás éve: 2016 
Megrendelhető: Bookline

Fülszöveg:
Csak arról volt szó, hogy úgy tesz, mintha egy rocksztár barátnője lenne. Arról nem, hogy bele is szeret… Mal Ericson, a világhírű Stage Dive rockbanda dobosa villámgyorsan rendbe akarja tenni az életét – egy rövid időre legalábbis. Úgy gondolja, a látszathoz az is éppen elég lesz, ha egy igazi jókislánnyal kezd mutatkozni. Nem úgy tervezte, hogy ez az átmeneti helyzet állandóvá válik, és nem sejthette, hogy éppen így találja meg az igazit. Anne Rollins álmában sem gondolta volna, hogy megismerkedik majd a rock egyik istenével, akinek a posztereivel tinédzserkorában ki volt plakátolva a szobája – és különösen nem ilyen körülmények között.

Anne ugyanis anyagilag nem áll valami jól. Illetve nagyon nem. Ugyanakkor érzi, hogy ha pénzért cserébe úgy tesz, mintha a vad partiarc dobos csaja lenne, annak semmiképpen nem lehet jó vége. És teljesen mindegy, hogy mennyire szexis pasi Mal. Vagy mégsem?


            
Véleményem:
Már régóta el szerettem volna olvasni ezt a könyvet. A sorozat első része tetszett és felkeltette az érdeklődésemet a többi könyv iránt is. A Stage Drive banda egyik újabb tagjának (Mal-nak) és Anne-nak ismerhetjük meg a történetét.
Az eleje nagyon tetszett, rögtön megszerettem mind a két szereplőt és az idióta ötletüket is. Azonban nem éreztem életszerűnek: mégis ki menne bele egy olyan megállapodásba egy éjszaka ismeretség után, hogy együtt lakjon az illetővel? Ráadásul azzal, akibe tinédzser kora óta bele van esve.

Ezen a kis apróságon hamar túllendültem és kezdtem élvezni a regényt. Amikor szembeötlött, hogy a női karakter annyira van kidolgozva, mintha öt perc alatt kellett volna összedobnia az írónőnek egy gyors szerepjátékhoz a karakterlapot. Semmi mélységekbe menő karakterábrázolás, semmi háttérsztori.


Mal azonban végig hozta a formáját. Az ő karaktere volt az, amiért nem hagytam a könyvet olvasatlanul. 

Ha az egészet tekintem, akkor azt kell mondjam: kicsit vérszegénynek éreztem. Ennek fő oka az lehet, hogy sokkal többet vártam a könyvtől. Még egy kicsivel több drámát, még egy kicsivel több szórakozást és több erotikus jelentet.

Összegzés:
Rájöttem, hogy ezt a sorozatot csak az tudja élvezni, aki első pillanattól kezdve beleszeretett a fiú rock banda tagjaiba, aki szereti a klisés sztorikat és aki nem retten vissza egy kis new adult-os erotikától sem. Nem szabad túl sokat várni tőlük, mert az alapvető feladatuk az, hogy szórakoztassanak nem az, hogy feltárják előttünk a világmindenség legnagyobb kérdéseire a választ.


Plusz:
A végére más nemzetek szép (és kevésbé szebb) borítóját hagytam.

Szerintem ez egy kifejezetten szép borító. Kérdés, hogy ehhez a könyvhöz passzol -e? (NEM!)

A törökök meglepően jól elkapták a lényeget. És furcsa mód nincs semmi szokatlan a borítón.

Imádom a francia borítókat! Mondtam már?

A németek jöttek, láttak és furcsamód egészen elviselhető borítót hagytak maguk után.

Az olasz szörnyűség

A spanyolok szerint Mal személyi edző

A szlovénok kitettek magukért

Kedvenc! (amerikai kiadás vol. 2)

3 megjegyzés:

  1. Szerintem a magyar lett a legjobb *.*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úgy tudom, hogy az amerikaiaktól vettük át, de szerintem is jó lett a magyar (az olasz pedig a legszörnyűbb

      Törlés
    2. Az szörnyű...meg a német...nekem az sem tetszik.

      Törlés