2017. július 16., vasárnap

Vivien Holloway: Végtelen horizont

Könyvadatok:
Kiadó: Főnix Könyvműhely
Oldalszám: 428 oldal
Téma: fantasy, steampunk
Sorozat: Végtelen horizont 1. rész
Kiadás éve: 2015
Megrendelhető: Főnix Könyvműhely

Fülszöveg:
Becky ​Dwyer három évvel ezelőtt hozott egy rossz döntést, és most eljött az idő, hogy megfizesse az árát.
Egy olyan világban, ahol az elektromosság csak háromezer méteres magasság felett elérhető, a légjárók biztosítják a kereskedelem áramlását.
Becky egész életét nagybátyja, Duke Barton hajóján töltötte, és soha nem is tervezte, hogy ezen változtatni fog. Három évvel ezelőtt azonban üzletet kötött a kétes hírnevű Nick Mattockkal, aki most behajtja a lányon a tartozását.
A műszerészlány hirtelen sokkal távolabb kerül az otthontól, mint azt valaha képzelte volna. Eddigi kényelmes világa darabokra hullik. Helyt kell állnia egy olyan legénység tagjaként, melynek legalább a fele hajdani kalózokból áll, miközben megpróbál megtenni mindent, hogy visszajuthasson a nagybátyjához.
Azonban kénytelen ráébredni, hogy ez koránt sem lesz olyan egyszerű, és nem csak azért, mert Nick minden lépését szemmel tartja. Hamarosan nem csak az ő, de Duke élete is veszélybe kerül, és megoldást kell találnia, ha nem akarja elveszíteni azokat, akiket szeret.



Véleményem:
Már régóta szerettem volna olvasni Vivien Hollowaytől. Egyrészt nagyon szimpatikus írónőnek tűnt a közösségi felületeken. M
ásrészt olyan sokszor ajándékoztam már a könyveit másoknak, hogy megjött a kedvem hozzájuk. (Ráadásul a Végtelen horizont borítója is rögtön kedvencem lett.)

Az elvárásaim magasok voltak, de szerencsére nem kellet csalódnom. Először kapunk egy kis képzelt történelmi háttért, majd megismerkedünk a főszereplőnkkel is. Az emberek a legújabb korban léghajóval és lovasszekerekkel járnak. Ennek fő oka a sok világháború és az áram eltűnése. Az orvosiműszerek több ezer méter magasságban működnek csak. Új fegyverek: a lézerek is megjelentek.

Az első perctől kezdve beleszerettem ebbe az új világba
, mely kegyetlen, de egyben csodálatra méltó.




A történet túlnyomó részét Becky szemszögéből követhetjük, aki egy igazán talpraesett, kicsit naiv és rendkívül szerencsés csajszi. Egy idegen léghajóra kerül szolgálatra, ami gyökeresen megváltoztatja az életét.
Számomra szinte az összes szereplő szerethető volt. Ráadásul plusz piros pont az írónőnek azért, hogy mindegyik karakter szépen fel volt építve. Mindenkinek volt külön előtörténete, személyisége és célja.

Nick és Becky nagybátyja, Duke külön szerelmem. Mind a ketten határozott jellemek, hiszen egy egész legénységet kell irányítaniuk. Ki nem állhatják egymást, de Becky érdekében kénytelenek összefogni és együtt dolgozni.
((Bár meg kell említenem: Nick szemszögéből látni a dolgokat kicsit fura volt.))

A Végtelen horizontot egy élmény volt olvasni. Az írónő könnyed, olvasmányos stílusa párosul egy egészen elképesztő, magával ragadó világgal. Olvasás közben nem tudtam eldönteni, hogy gyorsan haladjak -e, mert élveztem a könyvet, vagy inkább lassítsak, hogy még tovább tartson ez az élmény.

Amikor véget ért a történet egyszerre voltam boldog és szomorú. Boldog voltam, mert fantasztikus volt találkozni egy ilyen könyvvel. Szomorú voltam, mert a szereplőknek és a történetnek is búcsút kellett intenem.
Szerencsére az írónő volt olyan jó fej és írt egy plusz kiegészítő kötetet. Ezer hála érte!
110 %, hogy újra fogom olvasni az első kötetet (miután kivégeztem a másodikat).

Mindenkinek nyugodt szívvel ajánlom. Főleg azoknak, akik szeretik a steampunk világát és nem riadnak vissza egy kis kalandtól sem.

Összegzés:
KEDVENC!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése