2016. április 4., hétfő

Jamie McGuire: Gyönyörű esküvő


Fülszöveg:
TUDJÁTOK, HOGY ABBY ABERNATHY VÁRATLANUL MRS. MADDOX LETT. DE MI HÚZÓDIK MEG A NAGY ESEMÉNY HÁTTERÉBEN? Miért kérte meg Abby Travis kezét? Milyen titkokat osztott meg egymással Abby és Travis a szertartás előtt? Hol töltötték a nászéjszakájukat? Ki tudott még az eseményről… és miért nem árulta el senkinek? Abby és Travis szökése körül mindent a legnagyobb titok övezett… egészen mostanáig. A Gyönyörű sorscsapás és a Veszedelmes sorscsapás rajongói minden kérdésükre választ kapnak az esküvő (és a nászéjszaka!) viharos történetében, és mint a nagyszerű történetek esetében, erre is érdemes volt várni!
Vélemény:

Már korábban írtam, hogy a sorozat befejező részére kezdtem megkedvelni a karaktereket és megbékéltem magával a sztorival is. 

„Azt hiszem a gyönyörű sorscsapásból gyönyörű esküvő lett.” 
Számomra így volt teljes az egész. Láthattam Abby szemszögéből a dolgokat, majd Travis gondolatait is megismerhettem és végül kaptam egy befejezést. egy ráadást, ami a kettejük érzéseit tartalmazza. 

Nagyon sokat nem tudok írni, hiszen ez egy alig 150 oldalas kis novella volt, ami habos,babos ugyan, de ugyanakkor vicces és szeretnivaló is egyben. Szinte egy huzamban el lehet olvasni, mert pörgős, könnyed és nem tartalmaz olyan dolgokat, aminél komolyan meg kellene állnunk gondolkodni. 

Amit mégis néhol zavarónak éreztem az az volt, hogy a vége felé feltűnik egy rakat ember, akiknek a nevét eddig vagy sehol sem láttam vagy csak 1 mondat erejéig említik meg őket az írónő. Ebből néhol komoly problémáim akadtak, csak kapkodtam a fejemet, hogy ez most ki? hogy néz ki? hogyan képzeljem el?
Sajnos ezekre a kérdésre nem nagyon kaptam választ (egy mondatban le is lett mindegyik szereplő rendezve), pedig az Ő történetüket is nem ártott volna részletezni egy kicsit, de tudom, hogy ez csak egy novella...
Nem is várok többet, egyenlőre untig elég a még előttem álló Gyönyörű tévedés, ami Trenton szemszögéből játszódik (tudjátok Ő Travis tesója, akire már nagyon kíváncsi vagyok).  

Összegzés:
Hát nem sokkal szebb?
Cselekmény: 8/10
Borító: 5/5

Szereplők: 4/5


A sorozat többi része:
JAMIE McGUIRE: GYÖNYÖRŰ ESKÜVŐ

2 megjegyzés:

  1. Szia! Szeretem a blogodat! Igazából én is kedvet kapok tőle, hogy írjak :))
    Szerinted ha marhára utáltam az első részt, attól még érdemes lenne megpróbálkoznom a másodikkal? (Tényleg marhára utáltam.) Nem szeretek sorozatokat félbehagyni. :/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Örülök, hogy tetszik és, hogy kedvet kaptál az írásra! :)
      Szerintem csak akkor érdemes belekezdeni, ha könnyen be tudod szerezni/nem költesz rá pénzt és van időd rá, hogy végig is olvasd. Nekem az segített, hogy megkedveljem a sorozatot, hogy a sztorit ismerve a második résznél már nem akadtam fent a legtöbb dolgon (mondjuk, hogy miért veszekedtek annyira sokat). Viszont nekem annyira sokkal többet nem tudott mutatni. Kevés volt az olyan jelenet, ami nem hasonlóképpen lett volna megírva az elsőben.
      Tehát tényleg csak akkor érdemes belekezdeni, ha az ember nem izgatja magát rajta, különben teljesen felesleges.

      Törlés