2017. január 2., hétfő

Hugh Howey: Kivetve (A siló 3.)

Könyvadatok:
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 136 oldal
Téma: disztópia
Sorozat: A siló 3. része
Kiadás éve: 2013
Megrendelhető: Könyvmolyképző


FIGYELEM! A FÜLSZÖVEG AZ ELŐZŐ KÉT RÉSZT TELJES MÉRTÉKBEN LESPOILEREZI! HA NEM OLVASTAD MÉG, AKKOR A KÖVETKEZŐ PÁR SORT UGORD ÁT! 

A siló újonnan felesketett seriffjének, Juliette-nek bőséggel akad tennivalója, őt azonban elődje, Holston hivatalosan már lezárt ügye izgatja: mi vitte rá a férfit arra, hogy három évvel felesége halála után önként eldobja magától az életet? És ott van a nyilvánvalóan gyilkosság áldozatává vált Jahns ügye is, amiben hiába tudja ki a tettes, nemhogy bizonyítékot nem talál, de ellentámadásnak van kitéve. Munkája során segítséget kér és kap egy fiatal technikustól, aki rejtélyes betű- és számsorokat bányász ki a halott seriff számítógépéből, és Juliette nem is sejti, mekkora veszedelembe sodorta ezzel munkatársát. A silóban életre kelő lidércnyomás azt sejteti: semmi nem az, aminek látszik…

Miért pont ez?:
Úgy döntöttem, hogy a második rész nagy csalódása után még egy esélyt adok ennek a sorozatnak. Hátha a szerző meg tud lepni. 


Véleményem:
Aki bele fog ebbe a regénybe, annak még több halottra és még több megoldatlan rejtélyre kell számítania. Megkedvelni különösen nem ajánlott egyik karaktert sem, mert a végén még fájdalmas lesz az elengedésük. 

Az előző rész után igazi felüdülés a Kivetve. Itt sincs sok cselekmény, de annál több titok derül ki. Ezek közül én már sokat sejtettem, néha hamarabb rájöttem a dolgok nyitjára, mint maga a főszereplő. Ezért a közepe felé számomra kicsit unalmassá vált a regény.
Összességében, azonban még mindig sokkal több izgalom volt benne, mint a Megfelelő méretben. 


A főszereplőnk, Juliette, akinek látszólag hasonlóan alakul az élete, mint előző hőseinknek. Ezzel együtt talán ő a legszimpatikusabb szereplő, akivel eddig találkozhattam. Igazából az ő története még nincs teljesen lezárva. A regény vége bőven hagy kérdést maga után. 


Van egy másik karakterünk, akivel csak pár mondat erejéig találkozunk, de az én szívembe ő is belopta magát. Ez pedig egy férfi, aki szinte minden este az eget kémleli, és feljegyzéseket készít a látottakról. Mindezt azért teszi, hogy meglásson egy-egy csillagot. Számára ez jelenti a boldogság forrását. Ugye értitek, miért lett az egyik kedvencem? 

Ez a három regény tökéletes alapot szolgáltat egy jó történethez. Az egyetlen problémám az vele, hogy ha mindegyik egy egész könyvben szerepelne, akkor halálosan unnám. Mind a három hasonló sablonra épül. Megismerünk egy szereplőt, megtudunk egy titkot, majd hagyjunk mindent lógni a levegőben. Végre szeretnék valami újat olvasni! 

Összegzés:

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése