2016. június 30., csütörtök

J. Goldenlane: Napnak fénye *Mini-könyvklub 4*

Fülszöveg:
Mi jöhet egy világháború után?
Természetesen egy újabb világháború – állítja őfelsége, Tien Naga-Hai Huang-Ti, mert a történelem szerint az emberiség rendre elfelejti az atombombázás borzalmait, és mindig jön egy újabb Utolsó Háború.
Az ifjú császárnak, aki negyedik az Új Császárok sorában a Kínai Birodalom élén, rögtön a koronázása után leküzdhetetlennek látszó kihívásokkal kell szembenéznie: a kívülről fenyegető Ausztrál Föderáció mellett minden pillanatban számolnia kell a Birodalmon belüli riválisaival is.
Ticca Min sokáig azt hitte, hogy a jövője semmiben sem fog különbözni a kockanegyedek többi lakójának életétől. Jobb, ha az álmait még magának sem meri bevallani, csak elfogadja az egyetlen lehetséges utat.
Egyetlen pillanat, egyetlen döntés elég, hogy minden megváltozzon körülötte… és ami kezdetben csak izgalmas kalandnak tűnik, az idővel olyan események elindítója lesz, amellyel a Birodalom és a világ békéje is veszélybe kerül, az uralkodó és alattvalói sorsa pedig elválaszthatatlanul összefonódik.


Miért pont ez?:
A Mini-könyvklub keretein belül olvastuk. Igazából előtte semmit sem tudtam a könyvről és az írónőről sem, de feltett szándékom volt, hogy pótlom a hiányosságaimat.

A történetről és a szereplőkről:
Az események Kínában játszódnak a nem is olyan távoli jövőben. Az emberiség túl van a Nagy Háborún, ami lényegében változtatta meg az egész föld bioszféráját, életmódját és társadalmi rendszerét. Az országhatárok kitolódtak, az emberek pedig megfogadták: soha többé nem fognak újra vért ontani.
Csakhogy az évek telnek és az emberek felejtenek. Az új kínai császár ellen pedig rengeteg ember tiltakozik. Személye ellen heti rendszerességgel követnek el merényletet, amelyeket egyre nagyobb ügyességgel kerül ki.

Mindeközben Ticca a családjával békésen éldegél a Kockanegyed egyik házában. Életének egyik legizgalmasabb eseményei közé tartozik, amikor néha-napján eltűnik kedvenc macskája. Egyik ilyen alkalomkor találkozik Lin-nel, akivel rögtön egy hullába botlanak. A dolog innentől kezd el bonyolódni, ugyanis egy feladatot is kapnak: el kell juttatniuk egy üzenetet a császárnak.

A történet gyors és pörgős. Egy pillanatra sem lehet megállni és unatkozni.
császárTiccaLin és az ausztrál ügynök

Véleményem:
Hogy én miért nem hallottam a Mini-könyvklub előtt erről a könyvről? Egyszerűen nem értem. Ez egy baromi jó könyv! Annyira, hogy napokig azon agyaltam mi mást kellene mondanom ezen kívül. Mi tudná kifejezni azt, hogy mennyire tetszett? Biztosan fogok még olvasni a szerzőtől, olyan stílusa és fantáziája van, ami nem csak egyedi, de szórakoztató és megunhatatlan

Az első gondolatom az volt: ebből akár filmet vagy egész sorozatot lehetne csinálni! Kidolgozott, jól szerkesztett, a világot és a karaktereket rendkívül jól ábrázolt könyvről beszélünk. Mintha csak egy film kockái peregtek volna a szemeim előtt. Az olvasás sokkal gyorsabban ment, mint általában. Úgy faltam fel, mint egy éhes kisgyerek. A pocim azonban még mindig nincs tele; repetát követelek! 

Pörgős, változatos és mindig meg tudott lepni. Állandóan azon agyaltam: vajon mi a következő lépés? Mi fog történni a hármasunkkal? Ráadásul a császár mentés, a sok akció és két izgalom között arra is van időnk, hogy a szerelmi szálakért is izguljunk. Ötletekben pedig nincs hiány: van itt személyre szóló kártya, droid, titkos ausztrál ügynökök, annál is titokzatosabb Medve-Menyét-Ugróegér hármas, repülő gépezetek, teaautomaták, kamu esküvő, tánctanár és még rengeteg izgalmas dolog.

Nem csak beleéltem magamat a történetbe, de közben jól is szórakoztam. A három szereplő kalandjai igazán érdekesek és humorosak voltam. Nem az a rossz féle humor, amire ferde szemmel nézel vagy amin már nem tudsz nevetni, ha újraolvasod a történetet. A szereplők mindegyikén lehet mosolyogni.
Jól kidolgozottak, fejlődésre alkalmasak, mindegyik egyedi és különös.

Ha megjött hozzá a kedvetek a következő linken bele tudtok olvasni a könyv első 5 fejezetébe. A hossza ne riasszon el tőle titeket! Eszméletlen gyors tempóban lehet vele haladni. 


Értékelés:

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése