2016. november 22., kedd

Cathy Cassidy: Nyári ​álom

Könyvadatok:
Kiadó: Kolibri
Oldalszám: 344 oldal
Téma: ifjúsági
Sorozat: Csajok és csokik 3. része
Kiadás éve: 2016
Megrendelhető: Bookline

Fülszöveg:
Summer ​élete a tánc.
Mindig is arról álmodozott, hogy az általános iskola befejezése után a balettintézetbe jelentkezik. Épp ezért a nyári szünet számára nem a tengerparti bulikat és a láblógatást jelenti, ahogy a testvéreinek: ő megszállottan készül a meghallgatásra.
Csakhogy minél elszántabban hajszolja Summer a tökéletességet, annál kevésbé elégedett a teljesítményével. És ezt az égvilágon senki nem veszi észre – azt a fiút kivéve, akire ő mindig csak barátként tekintett…
Vajon képes lesz belátni Summer, hogy a makacsságával nemcsak a jövőjét teszi kockára, de önmagát is veszélybe sodorja?
Véleményem:
Az utóbbi időben ez volt az egyetlen értékelés, amin nem kellett sokat agyalnom. Egyszerűen annyira megérintett és át tudtam érezni, hogy nem is tudnék róla rosszat írni.

Míg Cherry történetében inkább az ismerkedésre és a hazugságokra terelődik a hangsúly, addig Skye története kicsit elrugaszkodik a földtől. Summer könyve azonban megint visszaránt a kegyetlen valóságba. Az ő története egyáltalán nem habos-babos, édes-mézes. És valójában ez volt az, ami a legjobban tetszett benne.

Summer mindene a balett. Életcélja, hogy bejusson a Londoni Királyi Balettiskolába. Amikor ez nem sikerül nem keseredik el, de 2 év után újra jön egy lehetőség, amit semmi áron nem szalasztana el. Egy idő után pedig mániákusan fog ragaszkodni ahhoz az elképzeléshez, hogy csak a vékony és kiemelkedően profi táncosokat veszik majd fel. Kialakul magáról egy önképe, ami nem teljesen tükrözi a valóságot.

Ebből is látszik, hogy ez nem egy vidám sztori. Komoly és valós betegséget ír le, amiben a mi világunkban is számtalan ember szenved.
A másik ilyen feltűnő dolog, hogy Summer a cselekmények előrehaladtával folyamatosan veszti el azt a képességét, hogy szívből élvezni tudja a táncot. Cathy Cassidy leírja nekünk, hogy a balett nem móka és kacagás. Ugyanolyan keményen kell érte dolgozni, mint bármi másért az életben.

Sokáig azt hihetnénk, hogy a család élete is rendes kerékvágásban halad. A szülők házassága után azonban a felnőttek egy 3 hetes nászútra mennek külföldre, ahonnan nem tudják ellenőrizni a lányokat. A pokol azonban még így sem szabadul el. Azonban Summer szemszögéből teljesen átértékeljük az előző házasság válását. Ugyanígy többet kapunk Honey-ból is.

Ebben a részben is szerepel egy kis szerelem, egy kis csoki, egy kis édesség, azonban mindezt elnyomja Summer mániája. Igazából azért sem nagyon látunk bele ezekbe a dolgokba, mert a lány szinte minden idejét a táncteremben tölti és folyton-folyvást gyakorol. 


Értékelés:


Plusz:
Hoztam egy videót az egyik kedvenc táncosnőmtől :)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése