2017. április 1., szombat

Könyvfesztiválos megjelenések, amiket szívesen olvasnék I.


Sziasztok!
Csináltam egy rövid összefoglalót a Könyvfesztiválon megjelenő könyvekről.
Ez a kis válogatás nem az összes megjelenést tartalmazza, csak azt ami engem is érdekel. :)

A könyvek címére kattintva meg tudjátok nézni őket. Illetve próbáltam berakni kis extrákat is ide-oda. Jó olvasgatást és szemezgetést! :)



Christopher Moore: Lestrapált lelkek
Egyszerűen beleszerettem. Már most látom a lelki szemeim előtt, hogy mennyit fogok rajta szórakozni. 

"Nagyon különös dolog történik San Franciscóban: a holtak lelkei titokzatos módon eltűnnek. Valaki vagy valami ellopja őket, és senki nem tudja az okát. Csak annyi sejthető, hogy mindennek egy narancssárga hídhoz van köze.
Charlie Asher halálkereskedő ugyanolyan értetlenül áll a probléma előtt, mint mindenki más. Néha pedig értetlenül fekszik. Mert a probléma annyira fogós, hogy konkrétan kifekteti. Nem is szólva arról a társadalmi léptékben kisebb, ám számára legalább olyan súlyos problémáról, hogy éppen egy harminc centis mókusember testében várja, hogy buddhista szerzetes barátnője új és lehetőleg élhetőbb testet találjon neki."
Gwenda Bond: Veszélyes ​játék
"Mielőtt még SUPERMAN Metropolis megmentőjévé vált volna…
… LOIS LANE már ott volt.
Lois katonatiszt apját Metropolisba szólítja a hivatása, és a család is vele költözik. Lois azonban hiába tökéli el, hogy meghúzza magát és beilleszkedik a közösségbe, amint belép új iskolája kapuján, rögtön látja, hogy ez nem lesz olyan egyszerű. Egyik diáktársa életét egy Harcosok nevű banda keseríti meg: összezavarják az agyát egy népszerű, virtuális valóságra épülő videójátékon keresztül, mely hamar magába szippantja a játékosokat.
Sziporkázó elméjét és menő új riporteri állását segítségül hívva Lois beleveti magát a rejtély megoldásába. Eleinte úgy tűnik, túl nagy fába vágta a fejszéjét, szerencséjére azonban segítséget kap egy titokzatos fiútól, akit csak internetes nevén, Smallvillesrácként ismer…"
Tahereh Mafi: Illaberek
"A tizenkét éves Dámamezey Alíz Alexandrának csupán három dolog számít: Anya, aki folyton ostorozza; a mágia és a szín, amelyek messziről kerülik; és Apa, aki mindig is szerette. Apa egy szál vonalzóval a kezében tűnik el Fenyérhátról, és három évvel később Alíz még mindig nem adja fel a reményt, hogy egyszer megtalálja. Apát ugyanis még a kalandoknál is jobban szereti, és hajlandó elindulni élete legnagyobb utazására, hogy a nyomára bukkanjon.
Kedvenc gyerekkori olvasmányai, például a Titkos kert és a Narnia Krónikái ihlették a népszerű Tahereh Mafit eme új világ megalkotására, ahol a szín fizetőeszköznek számít, a kaland elkerülhetetlen, a barátságra pedig a legváratlanabb helyeken talál rá az ember.
A nagysikerű Ne érints trilógia szerzője ezúttal a képzelet határain segít átlendülni az olvasóknak ebben a lebilincselő, modernkori tündérmesében.


Charlie N. Holmberg: A papírmágus
"Ceony Twill összetört álmokkal érkezik meg Emery Thane mágus házába. A varázslóképző iskolában évfolyamelsőként végzett lány fémmágusnak készült, most mégis papírmágiára kárhoztatják – de hát mi haszna a papírnak egyáltalán?
Azonban a varázslatok, amelyeket Ceony a csodabogár Thane keze alatt megtanul, rácáfolnak előítéleteire. Ahogy kibomlik előtte a papírmágia csodálatos világa, megismeri tanára sötét múltját és egy olyan tiltott és veszedelmes mágiafajtát, amellyel szemben szinte semmi reménye nem lehet felvenni a versenyt. Mégis muszáj megtennie, mert hamarosan szó szerint Thane szíve lesz a tét.
A papírmágus különleges, egyszerre sötét és szeszélyes kaland, amelyet a Disney tervez megfilmesíteni."

Gayle Forman: Engedj el
Gayle Forman-t imádom a Ha maradnék című könyve óta. Szívembe zártam és nem engedem, úgyhogy nem kérdés, hogy ezt a könyvét is olvasni fogom.

"Mindazoknak a nőknek, akik valaha is álmodtak arról, hogy hazafelé elhúznak a lehajtó mellett, és nem loholnak haza vacsorát főzni, mindazoknak, akik elképzelték már, hogy felszállnak egy vonatra, és elmennek egy olyan helyre, ahol senki sem követel örökös odafigyelést, bemutatjuk Maribeth Kleint, a meghajszolt dolgozó anyát, aki olyan lelkiismeretesen gondoskodik a férjéről és az ikreiről, hogy még azt sem veszi észre, amikor szívrohamot kap.
Ám, amikor megdöbbenésére azt kell tapasztalnia, hogy lábadozása teher azoknak, akik eddig mindenben rá támaszkodtak, Maribeth megteszi az elképzelhetetlent: becsomagol és elmegy. (tovább...)"

Lauren Graham: Gyorsan ​elhadarom
"Ebben ​a kötetben Lauren Graham egy pillanatra megállítja az időt, és végignéz eddigi életén. Hangos nevetésre késztető történeteket mesél a gyerekkoráról, a karrierje beindításának időszakáról és arról, amikor évekkel később a Vásott szülők forgatásán a lakókocsijában ülve feltette magának a kérdést: „Te most… ööö… befutottál?” Őszintén beszél arról is, milyen szinglinek lenni Hollywoodban („Már vadidegenek is aggódtak értem, olyan sokáig voltam szingli.”), arról, amikor egy alkalommal meghallgatáson vett részt a feneke, valamint arról is, milyen volt zsűritagnak lenni A kifutóban („Mintha csak divatalapú rövidzárlatot kaptam volna.”). Visszaemlékszik, milyen élmény volt, amikor megkapta a pergő nyelvű Lorelai Gilmore szerepét, valamint milyen érzés volt kilenc évvel később újra felvenni a szerepet, és mit jelentett neki mindez."




Marie-Aude Murail: Tartós hullám
Bár csak 168 oldalas, engem a borítójával és a fülszövegével sikerült levennie a lábáról.
 

"Louis tétován téblábol az életben, halálosan unja magát az iskolában.És akkor még itt van ez a kötelező gyakorlat is…Fogalma sincs, hová menjen, de végül is, tökmindegy, csak essen túl rajta, minél hamarabb. Jobb ötlet híján Jómami beprotezsálja a fodrászához,hiszen a gyakornok majdnem ugyanaz, mint a tanuló.Így csöppen Louis a Maité Fodrászatba,és az illatos-párás légkörben egy új világ nyílik meg előtte.Most már tudja, hol a helye, mi az ő útja.Ő igen, de mit szól mindehhez az iskola(amit egyre nagyobb ívben kerül)és a család, mindenekelőtt apja, a neves sebészorvos?"


Sarah Addison Allen:  Lost Lake – A varázslat tava
Sarah Addison Allen számos sikerkönyv (A csodálatos Waverley-kert, Sugar Queen – Édes élet, The Girl Who Chased the Moon, A barackfa titka) szerzője. Ezek a könyvek is megmozgatták a fantáziámat, de az utolsó pillanatban valaki mindig lebeszélt róluk. Elhatároztam: idén fogok Sarah-tól olvasni. 

"
Eby Pim képeslapon látta először a Lost Lake-et. Egy régi fotó, rajta néhány vastag betűvel szedett szó, ám Eby úgy érezte, mintha a jövőjébe pillantana bele. Mindez fél emberöltővel ezelőtt történt. Férje, George, már rég eltávozott. A fárasztó rokonok is elmentek. Semmi sem maradt, csak néhány tóparti kabin, ami sikeresen ellenállt a georgiai hőségnek és párának, továbbá a kallódók maroknyi csapata, akik – kimondatlan álmaiktól és vágyaiktól vezérelve – évről évre hűségesen ellátogatnak a Lost Lake-hez. (tovább...)"

Matthew Quick: Boy 21
Ezt a könyvet úgy néztem ki magamnak, hogy csak most tudatosult bennem, hogy ki is az ró személye. Matthew Quick-nek köszönhetjük a fergeteges Napos oldalt (, amiről az értékelésemet ide kattintva elolvashatjátok). A fülszöveg az új könyvénél is már nagyon izgalmas, bár nálam a borító nem annyira telitalálat. 

"Finley élete sosem volt könnyű. Két dolog azonban mindig tartotta benne a lelket: a kosárlabda és a barátnője. Aztán megérkezik az életébe egy harmadik dolog: Russ. Egy finoman szólva is furcsa fiú, aki azt állítja, a világűrből érkezett, és bár az ország egyik legjobb ifi kosarasa, a világért sem volna hajlandó pályára lépni. Finley mindenkinél jobban megérti Russ-t, segítene is rajta, de van egy bökkenő: Russ minél jobban lesz, Finley annál rosszabbul. A két fiú mégis összebarátkozik, és ennek egészen váratlan következményei lesznek…


Diana Gabaldon: Outlander 4. – Őszi dobszó
Azért hagytam ezt a végére, mert ez a legjobban vágyott könyv. Egyszerűen imádom az Outlander sorozatot, annyira, hogy azt nem tudnám leírni. A harmadik rész még mindig bontatlanul hever a szekrényemen, de ettől függetlenül már most odavagyok a 4. részért is. Bár a borítója szerintem szörnyű.

"
Claire Randall két évtized elteltével másodjára is útra kelt, ezúttal Amerikába, ahol a határvidéken újra találkozott Jamie-vel. Valakit azonban hátrahagyott a huszadik században: a lányukat, Briannát…Brianna felkavaró felfedezést tesz, ami a kőkörhöz vezeti őt, ahol a lány a félelmetes ismeretlenbe veti magát. Miközben anyja és sosem látott apja után kutat, kockára teszi saját jövőjét, hogy megváltoztassa a történelmet… És hogy megmentse szülei életét. De ahogy Brianna beleveti magát az érintetlen vadonba, egy szívszorító találkozás folytán talán örökre a múltban ragad…Vagy ott, ahol lennie kell, ahová a szíve és lelke kötődik…"

 

1 megjegyzés: