Mini-könyvklub (GYIK)


Mi az a Mini-könyvklub? 
Ez egy Vegazus által kezdeményezett, amelynek keretein belül több blogger összefog egy közös cél érdekében. Ez idő alatt meghatározott könyveket olvasunk és értékelünk. Minden hónapra egy közös könyvünk van. Ez idő alatt sokszor a tagok által születnek olyan posztok is, ami a témához kapcsolódnak. Mint például interjúk a szerzőkkel vagy a könyvben való eligazodást segítő posztok. 

Mi a célunk? 
Az olvasás népszerűsítése, a közös olvasás, véleményalkotás és a könyvek megvitatása. 

Mit jelent az, hogy fordulók? 
A könyvek témáját tekintve különböző fordulókra osztjuk be az időnket. Egyszerre egy forduló fut, ami 4 hónapig tart és ami 3+1 könyvet foglal magában (minden hónapra egy könyv).

Mit jelent, hogy 3+1 könyv? 
Az első három könyvet egy 10 könyvből álló listából közös szavazás alapján választjuk ki. Ezekről kötelezően mindannyiunk értékelést ír. A negyedik könyv egy saját magunk által választott, a következő szabályoknak megfelelő regény:
1, korábban nem olvasott könyv
2, legalább részben tartalmaz olyan elemeket mint az adott téma
3, nem sorozat része
4, legalább 200 oldalas

Milyen témában olvasunk? 

Ez szavazás alapján dől el. Minden fordulóban más témában olvasunk. Eddigi témáink: romantikus, disztópia és most éppen a fantasy. 


Kik értékelik a könyveket? 
A tagok listáját mindig az éppen aktuális forduló oldalán lehet elérni. Ide kattintva megtaláljátok Vegazus oldalán.

Kik lehetnek tagok? 
Jelenleg éppen a 17. forduló kellős közepén vagyunk, így nem tudunk újabb tagokat fogadni. Viszont egy-egy forduló végére érve szívesen fogadunk új tagokat illetve ekkor minden eddigi részt vevő blogger eldöntheto, hogy akar e maradni avagy sem. 


További információt Ide kattintva illetve a Könyvsarok oldalon találhattok. 0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése