2017. november 13., hétfő

Hétindító (17.11.13.)


A fenti idézetet minden egyes nap látom, ugyanis az albérletünkben egy hatalmas nagy tükörre rúzzsal van felírva. Ha lekopik, akkor mindig van, aki újra felírja. Először nem is értettem ezt a dolgot, aztán jött a zh időszak, és ez volt az, ami végig motivált.

Az idézet Sarah J. Maas tollából származik, és a Throne of Glass - Üvegtrón című könyvében lelhetünk rá. A könyv főszereplője egy igazán karizmatikus és erős nő, Celaena. Aki az ismert világ legnagyobb orrgyilkosa, egy vesztőhelyen tengeti mindennapjait, míg a kegyetlen börtönbe egy napon különös látogató érkezik. Ezek után próbák sorozatát kell kiállnia, hogy elnyerje szabadságát.
Mindeközben tanúbizonyságot tesz kitartásáról, elszántságáról és bátorságáról. Mondhatjuk rá, hogy egy erős női karakter? Igen.


Hol máshol találunk ilyet?
Szerencsére a magyar írók polcán sohasem volt hiány erős és független női karakterekből.
A fantasy világában maradva: Gaura Ágnes Borbíró Borbála sorozata is egy igazán tökös, belevaló csajról szól. Aki itt Magyarországon dolgozik, mint vámpírológus. A könyv tele van humoros dialógusokkal és rengeteg vicces jelenettel. És nem utolsósorban: sok irodalmi utalással, amit könyvmolyként élvezet olvasni.

Akiknek nem jönnek be a vámpírok azoknak sem kell búslakodniuk, egy igazi steampunkban lehet részük, ha elolvassák Vivien Holloway Végtelen horizont-ját. Egy olyan világba csöppenhetünk, ahol az elektromosság csak háromezer méteres magasság felett elérhető és légjárók biztosítják a kereskedelem áramlását.
Becky, a főszereplőnk egész életét nagybátyja hajóján töltötte műszerészként. Azonban egy rossz döntés következtében hirtelen sokkal távolabb kerül az otthontól, mint azt valaha képzelte volna. Eddigi kényelmes világa darabokra hullik. Helyt kell állnia egy olyan legénység tagjaként, melynek legalább a fele hajdani kalózokból áll. És mondhatni egészen ügyesen teszi.


Azonban el kell ismernünk: a mi világunkban is vannak erős nők. Akik saját tapasztalataikkal képesek sok másik embert motiválni céljaik elérésében.

Demi Lovatot lehet szeretni és nem szeretni, én mégis azt mondom, hogy a Légy erős című könyve kívül-belül csodálatos. Nálam abszolút elérte a hatását. 365 napra elegendő jótanács, idézet és történet bújik meg a lapjai között.

A másik könyvet az általam kedvelt és látogatott urban:eve című honlap szerkesztőjétől hoztam. Farkas Lívia magyar nők tízezreit látja el tippekkel, tanácsokkal posztjaival és leveleivel. Én is mindig kémlelem, hogy mikor és milyen e-mail jön tőle. Ennél zöldebb nem lesz! című könyvében:
  • megtalálni, mi az, ami téged boldoggá tesz
  • hogyan lépj túl a kifogásokon és félelmeken
  • hogyan tudod elérhető szakaszokra felosztani a célodat
  • hogyan oszd be az idődet és teremts megfelelő körülményeket a munkához
  • hogyan tudj súlyozni, mérlegelni, reagálni a változó tényezőkre
  • hogyan tudod kezelni a külső befolyásokat, feszültségeket, mélypontokat, sikereket és kudarcokat
  • hogyan tudod megőrizni azt a nyitottságot, kíváncsiságot és örömet, ami már a célodhoz vezető utat is fantasztikussá teszi!

Egy dallal zárom ezt a posztot, ami a fent említett énekesnőtől származik. Legyen szép hetetek!


A bejegyzésben említett könyvekről további információ:

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése