2017. november 27., hétfő

Borsa Brown: Az ​Arab lánya

Fülszöveg:Gamal, a szaúdi királyi család tagja, megkapja élete legnagyobb feladatát: fel kell nevelnie magyar szerelmétől született gyermekét, Annát nem is akárhol: saját hazájában, Szaúd-Arábiában. A család nem nézi jó szemmel a házasságon kívüli kislány érkezését. De ha ez nem lenne elég, a sors még egy megoldhatatlannak tűnő kihívást küld Gamalnak
A hatalmas sikert aratott Az Arab című regényben megismertük egy szívbemarkoló szerelem történetét. Az Arab szeretője a magyar nő szemével mutatja be ugyanezt az érzelmi hullámvasutat. Az Arab lányában a kettejük szerelme gyümölcsének élete bontakozik ki, miközben Gamal lelke is új életre kel.

Vajon képes egy apa egyenlőséget tenni gyermekei között, amikor azt a vallási tradíciók szerint nem is volna szabad? Lehet boldog egy ilyen zord világban egy ártatlan kislány, akinek már születésekor megpecsételődik a sorsa? Mire képes az apai szív? Mire képes egy mostoha?

Könyvadatok:
Téma: romantikus
Kiadó: Álomgyár
Megjelenés: 2016
Oldalszám: 472 
Megrendelhető: ÁLOMGYÁR
Véleményem:

Nagyon nehéz erről a könyvről írnom. A szerző két részre bontotta a sorozat 3. részét, én pedig még csak az első részét olvastam. Olyan volt, mintha nem is Az Arab lányát olvastam volna, hanem Az Arab folytatása. Anna helyett Gamal szólal meg, ami nekem csalódás volt.

Persze egy 2 éves kislánytól nem elvárás, hogy tudjon elbeszélő szöveget írni, de szerintem az is jó megoldás lett volna, ha a már érett, 25 év körüli Anna meséli el és idézi fel a gyermekkorát. Ehelyett megkaptam Gamalt, aki az utolsó találkozásunk óta sokat változott, de még mindig ugyanaz a tökfilkó. 

A könyv egy családi jelenettel kezdődik, ami abban a téves hittben ringat minket, hogy ez így is marad. És ebben a könyvben tényleg rengeteg hangsúly van a családi szereteten és az összetartozáson. Ugyanakkor, ami nálam kiverte a biztosítékot az az volt, hogy kialakul egy újabb szerelmi szál is. 

Gamal egyrészt dicséri és óvja feleségét, másrészt pedig még mindig nem tudja mellette megtalálni a tökéletes boldogságot. Számára Jasmin a tökéletes feleség, aki az utódait gondozza, mégsem fűzi hozzá szenvedélyes szerelem, úgy mint Csillához vagy az újonnan megjelent Emeséhez.

Nem mondom, hogy nincsenek ebben a könyvben is megható jelenetek. Csupa boldogság és rózsaszín cukrostorta ez is. Ami engem a legjobban megfogott az a regény vége volt. A család férfi tagjai Ománba látogatott (egy mondva-csinált ok miatt), ahol megismerkedhetünk a szaúditól eltérő arab kultúrával.

Kedvenc részem:

Minden olyan jelenet, amikor Khalid és Anna együtt szerepel. Annyira kis aranyosak, főleg a rajongásuk egymás iránt. Mindent együtt akarnak csinálni és egymás nélkül teljesen elveszettek.

Összegzés:
A folytatásról:
Nagyon várom a következő Az Arab lánya könyvet. Remélem több is kiderül Annáról.
Az Arab fia a befejező kötet, ami nem rég jelent meg. Szemezgetek vele, de nem vagyok benne 100%-ig biztos, hogy ki fogom olvasni. Valahogy félek tőle. Félek, hogy Khalid hogyan fog a nőkhöz viszonyulni, és milyen ember lesz belőle.


Idézetek:
"Anna az egyetlen olyan félresiklásom, amit sosem tudnék megbánni. Ő a hold és a nap. A csillagok és az égbolt. Valaminek a kezdete volt az életemben, és valaminek a vége. A mindenem."

"Az iszlám szerint az igazi paradicsom az édesanyánk lába alatt található, ami azt jelenti, hogy az anyádat tisztelned és szeretned kell. Ő sérthetetlen. A legnagyobb! Ez az undorító Nyugat meg káromkodik: „Kurva anyádat!” Nálunk nem is létezik ez a káromkodás. Egy anyát szidni? Az nem létezhet!"

"Azt mondják, az anyák és fiaik között van egyfajta szerelem, én meg arra gondolok, hogy pont ilyen szerelem van apa és lánya között. Khalid a büszkeségem, Anna pedig az ékszerem, a kincsem."


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése