2017. szeptember 25., hétfő

Izolde Johannsen: Gránátok ​a becsületért

Fülszöveg: 
1940 tavasza…
Az Admiral Graf Spee páncéloshajó tisztjei titkos szervezetek és segítőkész németbarát argentin családok közreműködésével egymás után hazaszöknek és újra szolgálatba állnak. Az elpusztult zászlóshajó megüresedett helyét egy alvó óriás veszi át.
A Bismarck, a Nagynémet Birodalom új büszkesége. Az épülő csatahajó az olvasó szeme láttára elevenedik meg hogy az istenek játékszereként egy eposzi küzdelem részese legyen. Günther Lütjens tengernagy, a flottaparancsnok, Ernst Lindemann sorhajókapitány, Paul Ascher fregattkapitány és báró Burkard von Müllenheim-Rechberg sorhajóhadnagy sorsa fonódik egybe, amikor a nagyszerű hadihajó elindul első útjára…


Könyvadatok:
Kiadó: Underground                      Téma: történelmi
Oldalszám: 450 oldal                     Kiadás éve: 2017
Sorozat: Birodalom tengeri bástyái 2. rész
Megrendelhető: Underground

Véleményem:

A birodalmi kalózt magunk mögött hagyva menetelünk egy újabb történet felé, amely a II. világháborúban játszódik egy méltán híres csatahajón, a Bismarckon.

A Bismarck név talán azok számára is ismerős lehet, akiket nem nagyon izgat a történelem. Amellett, hogy a németegység megteremtő, egy olyan csatahajó névadója is, amely legyőzte a Hood-ot, mely a brit tengerészet nagy csapása volt.


A legjobban a könyv első fele tetszett, ahol találkozunk pár régen látott arccal, és üdvözöljük a legénység új tagjait. Én ezeket a részeket azért is szeretem, mert nagyon sok tévhit kering a német katonákról. Ezeket pedig a könyv rendkívül jól cáfolja azzal, hogy bemutatja: ők is átlagos emberek voltak, néhányuk pedig átlagon felüli tehetséggel rendelkezett. 

Látszik, hogy írónő rengeteg háttértanulmányt végzett
az írás előtt/közben/után. A könyv minden mondatából sugárzik egyfajta atmoszféra, mely nem hagyja nyugodni az olvasót. Mi magunk is harcolunk az ellenség ellen, a széllel szemben, és a nehézségek ellenére is erősek próbálunk maradni.


A könyv méltó emléket állít
a flotta vezérkarának, a fiatal matrózoknak, a dolgozóknak és mindazoknak, akik hasonló szörnyűségeket éltek át az életük során. Világszínvonalas mű, melyet nem csak hazánkban kellene forgalmazni.

Ha lehet ilyet mondani, akkor ez a rész még jobban tetszett, mint a előző. Nem csak azoknak ajánlom, akik szeretik a történelmi regényeket, hanem azoknak is, akik szeretnének megismerkedni a világháború egy teljesen más oldalával.
 


Összegzés:


KÖSZÖNÖM AZ ÍRÓNŐNEK A KÖNYVET! 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése