2017. július 30., vasárnap

Szirmay Ágnes: Szerelemre ​castingolva

Fülszöveg: 
Ha a legjobb barátod a titkos szerelmed, akkor csapdába estél. Ha elcipeled magaddal egy tévésorozat szereplőválogatására, ne csodálkozz, ha más is meglátja benne, amit te már régen tudsz… Dé, azaz Kozák Dénes egy vagány, kedves srác és iszonyúan jó a humora. Stern Virág pedig arról álmodozik, hogy ne csak jókat dumáljanak, ne csak együtt fűszerezzék újra a menzakaját, hanem Dé maga legyen a nagy Ő. Amikor mindketten egy szappanopera szereplői lesznek, gyökerestül felfordul az életük, és a kettejük közötti szálak is összegubancolódnak. A sztárok világába lépve olyan ellenfelek jelentkeznek, mint a szépséges tinisztár, Szilágyi Dzsenifer. 
„És amikor idáig jutottam a tervezgetésben, egy pillanatig nem is értettem, hogy ki fogja meg a karomat és ránt magához, be egyenesen egy lámpaállvány és egy felmosófa közé, egy díszletoszlop mögé, és ki csókol meg úgy, ahogyan még soha senki.”

Könyvadatok:
Kiadó: Tilos az Á Könyvek  Téma: ifjúsági
Oldalszám: 330 oldal          Sorozat: Szappanopera 1.
Kiadás éve: 2016                Megrendelhető: Book24

             
             
Véleményem:

A 2016-os Merítés-díj egyik nagy esélyesével állunk szemben (a többi könyvet és a szavazást ide kattintva érhetitek el). Nálam eddig ez a favourite. Jól megírt, olvasmányos, könnyed, de van mondanivalója is.



Már az alapötlet is nagyon ütős és egyedi. Hőseink egy sorozat és a forgatás világába csöppennek bele. Megtanulják hogyan kell ingázni a forgatások és az iskola között. Hogyan illeszkedjenek be a stábtagok közé, mivel jár, ha az ember egy teljesen új szituációba csöppen. Például levágják a haját, lány létére fiút kell alakítania és így tovább. 

Mivel a Szerelemre castingolva egy könyvsorozat első része, így a szereplőink ebben a részben még nem lesznek tini-sztárok. Inkább csak eljárnak a forgatásokra, próbálják élni az új életüket és ismerkednek. Szerintem ez főleg a könyv előnyére vált. Így nagyobb hangsúlyt lehetett fektetni az emberi kapcsolatokra. 


A szereplők rögtön a szívem csücskei lettek. A kiállásukkal, határozottságukkal és egyediségükkel. A regényt még a legjelentéktelenebbnek tűnő karakterek is színesebbé tették. Különösen tetszettek azok a kis dolgok, amik egyedivé tettek egy-két embert. Például, hogy Virág és Dé az ételeket különböző fűszerekkel dobják fel. 

Kibontakozóban van egy szerelmi sokszög a stáb tagjai között, amit alaphelyzetből utálnék. Azonban mivel 16-17 évesekről és ifjúsági regényről van szó, nem nagyon csodálkoztam. Ebben az életkorban mindenki hirtelen és egyszerre több emberbe lesz szerelmes. 


Ez a könyv igazi kikapcsolódást nyújt. Élettel teli, vicces és nagyon remélem, hogy hamarosan lesz folytatása is. 


Összegzés:

Érdekesség:

Szirmay Ágnes másfél évtizedig volt a Barátok közt dramaturgja. Férje, Kemény István József Attila-díjas költő, író. Lányai, Kemény Lili és Kemény Zsófi szintén költők. Zsófi írta az Én még sosem c. könyvet is, mely nagy népszerűségnek örvend. 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése