2018. december 31., hétfő

Évértékelés és 2019-es fogadalmak

Először is szeretnék mindenkinek Boldog és sikerekben gazdag Újévet Kívánni! Ebben a bejegyzésben, ahogyan a fenti cím is mutatja, a 2018-as évet fogom értékelni és az újévi fogadalmaimról írok röviden.

2018 sok újat hozott az életemben, ami nem csak a tanulmányaimra, a magánéletemre, de az életmódomra és a blogra is kihatott. Többek között minimalista lettem, aminek kapcsán indítottam egy blogot, mely ha érdekel titeket ide kattintva elérhető. 

Az év eleji kezdeti lelkesedést hamar felváltotta a nincs kedvem olvasni hangulat, melyet mára teljesen orvosolni tudtam. Az év második felében nem igazán az olvasással hanem a véleményformálással akadtak gondjaim. Sokszor úgy érzem, hogy minél jobban törekszem a szofisztikált megfogalmazásra, annál jobban elvesztem a lényeget. Így rekordot döntöttem a nem posztolt bejegyzésekkel. Temérdek könyves értékelés és egy tucat személyes hangvételű bejegyzés pihen a piszkozatok között. Többségük be van fejezve, mégsem posztoltam őket, mert nem látom értelmét. Egyszerűen nem érzem azt, hogy ezeket mindenképpen meg akarom osztani. Ami nagy baj, és a következő évben többek között ezen is szeretnék változtatni. 

A blogolással kapcsolatban megfogadom, hogy:
- Megpróbálok magamba lelket önteni és visszatalálni. Megpróbálok nem csak könyves értékeléseket írni, de olyan témákat választani ami engem is és titeket is érdekelhet.
– Részt veszek a bloggeres, molyos eseményeken és ezekről élménybeszámolót is írok.

Ami az olvasásaimat illeti:
- Jelenleg 62 %-on állok a saját könyvek olvasottságával. A tavalyihoz képest 10%-os visszaesés annak tudható be, hogy rengeteg régi könyvemet szelektáltam, hogy az újaknak is legyen helye. A minimalizmusnak köszönhetően lehet ezekről is előbb-utóbb meg fogok válni, így a fogadalmam mindössze annyi, hogy a maradék olvasatlan könyveim felét elolvassam. 
- Nem vásárolok könyvet, nem fogadok el ajándékba se, kizárólag a könyvtárból vagy a lakótársaimtól kölcsönzök. 
- Minden hónapban elolvasok egy könyvet, ami segíti a szakmai fejlődésemet vagy egyéb tudományokban való jártasságomat. Itt nem a tankönyvekre gondolok, hanem olyan ismeretterjesztő könyvekre mint pl.: A változó agy (decemberi olvasmányaim egyike). 
- Több klasszikust olvasok. Az Üvöltő ​szelek biztos befutó, de ha bárkinek van bármely javaslata, szívesen fogadom. :) 
- Több verset olvasok. 

Egyéb célok/tervek:
– 
 Szeretnél elmenni a Molyszülinapra.
  Szeretnél elmenni Budapesten a Könyvfesztiválra vagy a Könyvhétre.

  Megszeretném nyerni a TDK-s versenyeket. 
–  Szeretném látni a keresztlányomat ahogyan megtanul járni, beszélni stb. 


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése